Лацио се издъни у дома, завършвайки 1:1 с Монца в мач от петия кръг на италианската Серия "А".

Чиро Имобиле (12-дузпа) изведе римските "орли" напред в резултата, след като Патрик Чурия от гостите извърши нарушение в наказателното поле. Роберто Галярдини (36) донесе точката на "бяло-червените", а преди това друг гол на гостите бе отменен заради засада.

В началото на второто полувреме Галярдини беше близо до втория си гол в двубоя, но топката мина на сантиметри от страничната греда на Иван Проведел. В 54-ата минута Луис Алберто стреля от границата на наказателното поле, но ударът му не намери очертанията на вратата на Ди Грегорио, а секунди по-късно Чиро Имобиле нацели страничната греда.

В 71-ата минута Андреа Колпани пробва късмета си за втори гол за Монца, но Проведел показа добър рефлекс, за да запази равенството. Само три минути по-късно "бяло-червените" отново тестваха вратаря на Лацио, но ударът на Йоргос Кириякопулос бе избит в корнер. В 76-ата минута второ попадение на Монца бе отменено заради засада.

Две минути преди изтичането на редовното време Чиро Имобиле имаше претенции за втора дузпа, но те не бяха уважени от Розарио Абисо, тъй като вратарят игра с топката.

След равенството Лацио има само 4 точки, а в следващия кръг приема Торино. Монца е с точка повече и в следващия си мач е домакин на Болоня.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!