Следващият съперник на Байерн в 1/8-финалите на Шампионската лига идната седмица Лацио излъга у дома Сампдория с 1:0 в мач от 23-ия кръг на италианската Серия "А" и се завърна в топ 4 на временното класиране. 

В началото двата тима си размениха по няколко опасни атаки, но така и не успяха да стигнат до гол. "орлите" поведоха с гол на Луис Алберто (24), който се възползва от подаване в наказателното поле на Сергей Милинкович-Савич и с точен удар в десния ъгъл на вратата вкара за 1:0. Малко по-късно Чиро Имобиле бе близо до второ попадение, но вратарят Емил Аудеро спаси. 

След почивката играта се накъса, а "моряците" бяха по-активни и в 54-ата минута можеха да изравнят, но ударът на Фабио Куалярела с глава мина над напречната греда. До края на мача двата тима така и не съумяха да вкарат нов гол.

С успеха си Лацио излезе на четвърта позиция с 43 точки, колкото има и третият Рома, който е с мач по-малко. "Орлите" изпревариха шампиона Ювентус, който има 42 точки и е с две срещи по-малко. Сампдория пък е десети с 30 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"