Лацио спечели трудно и драматично с 2:1 при визитата си на Фиорентина в мач от деветия кръг на италианската Серия „А“ и застигна градския съперник Рома във временното класиране.

Хоакин Кореа (22) изведе „орлите“ напред в резултата след асистенция на Чиро Имобиле, но радостта им бе кратка. Федерико Киеза (27) бързо изравни, възползвайки се от подаване на бившата звезда на Байерн Франки Рибери.

След почивката срещата бе равностойна, но в самия край Чиро Имобиле (89) се разписа с глава след центриране на Джордан Лукаку. Попадението бе преразгледано и потвърдено от ВАР, след като имаше съмнения за нарушение в началото на атаката.

В добавеното време „виолетовите“ останаха в намален състав, след като Лука Раниерии извърши нарушение за дузпа и бе изгонен с втори жълт и червен картон. Резервата Фелипе Кайседо обаче пропусна от бялата точка и резултатът остана непроменен.

След успеха Лацио събра 15 точки и се изкачи на шеста позиция, доближавайки се на точка от петия Рома. Фиорентина е на девето място с 12 точки.

СЕРИЯ "А"- РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/2020