ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Лидерът в Серия "А" Наполи постигна десета поредна шампионатна победа, спечелвайки с 2:0 домакинството си на Емполи в мач от междинния 14-и кръг. 

Възпитаниците на Лучано Спалети доминираха и не допуснаха изненада, прибавяйки нови три точки в актива си. Наполи вече има 38 и е с 9 пред втория Милан. "Росонерите" са и с мач по-малко, който е по-късно тази вечер - срещу Кремонезе. Емполи е на 14-ото място с 14 точки.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

И двете попадения за Наполи днес паднаха през второто полувреме. В 69-ата минута домакините получиха дузпа заради нарушение на Разван Марин срещу Виктор Осимен. Резервата Ървинг Лосано отбеляза от бялата точка - 1:0.

Само пет минути по-късно задачата на Напoли се улесни още повече, след като Себастиано Луперто от Емполи беше изгонен за втори жълт картон след фаул срещу Лосано. 

В 88-ата минута авторът на първия гол центрира в наказателното поле, Осимен се размина с топката, но до нея достигна Пьотър Зиелински, който подпечата победата - 2:0.

Българският национал Петко Христов беше резерва за Специя, но не влезе в игра при равенството 1:1 с Удинезе в друг мач от междинния кръг в италианския елит. 

В 20-ата минута Айзък Съксес прати топката във вратата на домакините, но попадението му не бе зачетено заради засада.  В 33-ата минута Аркадиуш Реца даде аванс на Специя - 1:0.

Малко преди почивката Удинезе изравни чрез Санди Ловрич, а до края не падна нов гол и срещата приключи 1:1. 

Специя е на 16-ото място с 10 точки, а Удинезе има 24 и заема осмата позиция. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК