Интер взе градското дерби след грандиозен обрат от 0:2 до 4:2 над Милан в среща от 23-ия кръг на Серия "А".

"Росонерите" първи имаха възможност да вкарат в 9-ата минута, но Чалханоглу пропусна, а Интер създаде първата си опасност в 19-ата минута след удар с глава на Диего Годин. Милан нанесе тежък удар в последните 5 минути на първата част, когато Ибрахимович първо подаде на Ребич за 1:0 в 40-ата минута, а след това сам вкара за 2:0 в 45-ата след пас на Франк Кеси.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Втората част започна вихрено за Интер и съперникът на Лудогорец в 1/16-финалите на Лига Европа на 20 февруари в Разград и 27 февруари в Милано вкара два гола само за две минути. Първо Марсело Брозович намали за 1:2 в 51-ата минута, а в 53-ата Матиас Векино изравни за 2:2.

Последваха минути на затишие и липса на голови ситуации, за да се стигне до 70-ата минута, в която Интер направи обрат и Стефан де Врай изведе тима си напред за 3:2 с удар с глава след корнер.

Новото попълнение на Интер Кристиан Ериксен можеше да направи нещата още по-лоши за Милан, но удари гредата в 80-ата минута след далечен удар от фаул, а Николо Барела също пропусна в 89-ата. Ибрахимович пропиля добра възможност за изравнителен гол минута по-късно, а Ромелу Лукаку заби с глава още един гол в мрежата на Милан в 93-ата минута за крайното 4:2.

Така Интер оглави класирането с равен брой точки с Ювентус, но с по-добра голова разлика.