Рома се измъчи у дома и надви трудно Дженоа с 1:0 в мач от предпоследния 37-и кръг на италианката Серия "А". В герой за домакините се превърна Ромелу Лукаку (79), за който това ще бъде последен мач за римските „вълци“, тъй като той си изкара жълт картон, който ще го остави извън сметките за последния кръг заради натрупване на картони.

След края на сезона белгийският национал ще се завърне в Челси и не е ясно дали Рома ще се опита да го купи. Освен Ромелу Лукаку, за последен път на „Олимпико“ играха още преотстъпените Ренато Санчес и Сардар Азмун, както и Руй Патрисио, чийто договор изтича.

Двубоят започна с натиск от страна на Рома. В 23-ата минута Томасо Балданци получи топка по въздух и стреля от воле от границата на наказателното поле, но не намери очертанията на вратата на „грифоните“. До края на първото полувреме Рома продължи да бъде по-активният от двата отбора, но не стигна до чисто положение пред вратата на Хосеп Мартинес.

Второто полувреме започна с натиск от страна на Рома. В 68-ата минута Ромелу Лукаку размина няколко бранители на Дженоа, след което стреля към десния ъгъл, но Мартинес отрази. Четири минути след това домакините останаха с човек по-малко на терена, след като Леандро Паредес си изкара втори жълт и респективно червен картон, като по този начин халфът ще пропусне последния двубой на „джалоросите“ през сезона в Серия "А".

В 79-ата минута Стефан Ел Шаарауи напредна по дясното крило и центрира към точката за изпълнение за дузпа, където Ромелу Лукаку отправи изстрел с глава и порази целта за 1:0.При радостта си белгиецът си свали фланелката, за което получи жълт картон. По този начин Лукаку ще пропусне следващия двубой за Рома от последния кръг.

След този успех „вълците“ запазват шестото място във временното класиране с актив от 63 точки, докато Дженоа е на 11-та позиция с 46 точки.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!