Милан спечели с 1:0 при визитата си на Монца в мач от 23-ия кръг и записа втора поредна победа в италианската Серия "А", изравнявайки се по точки с втория Интер.

Единственото попадение в мача вкара Жуниор Месиас (31), а двата тима удариха и по една греда. Българският национал Валентин Антов не влезе в игра за домакините. 

В 57-ата минута Ернандес се озова сам срещу Ди Грегорио, успя да го прехвърли, но не уцели рамката на вратата. В 71-ата минута коварен шут на Чурия срещна гредата, след което се отби в тялото на Татарушану, но излезе в корнер.

С успеха "росонерите" събраха 44 точки и се изравниха с градскяи съперник Интер, който приема Удинезе тази вечер. Монца е на десетата позиция с 29 точки. 

По-рано през деня Болоня победи драматично като гост Сампдория с 2:1. Попадение на Рикардо Орсолини в първата минута на допълнителното време с удар в горния ляв ъгъл след асистенция на Никола Моро осигури успеха в полза на "червено-сините". Преди това, в 27-ата минута, Роберто Сориано даде аванс за гостите след подаване на Муса Бароу. 

В 68-ата минута Абделхамид Сабири изравни от дузпа, отсъдена за нарушение на Джон Лукуми в наказателното поле. Само три минути след това главният съдия Масимилиано Ирати отсъди нов 11-метров наказателен удар в полза на домакините, но този път Сабири не успя да реализира от бялата точка. 

След успеха Болоня се намира на седмо място с 32 точки, докато Сампдория заема 19-та позиция със само 11 пункта и има опасност да загуби елитния си статут след седем поредни двубоя без победа.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!