Милан излъга у дома Наполи с 1:0 в дерби от 24-ия кръг на италианската Серия "А" и се доближи само на точка от втория Ювентус. Единственото попадение в двубоя реализира Тео Ернандес (25) още през първото полувреме.

Първата опасност в мача бе пред вратата на Майк Менян в 10-ата минута. Хвича Кварацхелия проби между двама играчи на Милан и подаде към Джовани Симеоне, който стреля, но топката срещна левия страничен стълб на вратата на „росонерите“.

Милан поведе с 1:0 в 25-ата минута, когато Рафаел Леао със страхотен пас изведе Тео Ернандес зад гърба на отбраната на гостите, а той след това прати топката във вратата на Пиерлуиджи Голини.

Три минути по-късно Рафаел Леао стреля от границата на наказателното поле на Наполи, като топката летеше към горния ляв ъгъл на вратата, но Голини се отчете с добро спасяване. Давиде Калабрия получи контузия в 37-ата минута и бе сменен от Алесандро Флоренци.

Алесандро Флоренци стреля от границата на наказателното поле на Наполи в 48-ата минута, Голини не бе убедителен, но успя да спаси.

Футболистите на Наполи имаха претенции за дузпа в 57-ата минута, след като играч на Милан игра с ръка в наказателното поле, но съдията показа, че няма да отсъди такава. Матео Политано се опита да намери целта в 60-ата минута, но топката премина встрани от десния страничен стълб на вратата на Менян.

Муса пусна много добър пас към Рафаел Леао в 70-ата минута, а той стреля от границата на наказателното поле на Наполи, но топката премина на сантиметри встрани от левия страничен стълб на вратата на Голини.

Франк Ангиса стреля от границата на наказателното поле на Милан в 83-ата минута, но встрани от десния страничен стълб на вратата на Менян. Наполи пропусна страхотна възможност да изравни резултата в 89-ата минута, но след удара на Йеспер Линдстрьом топката се спря в страничния стълб.

Футболист на Милан игра с ръка в наказателното поле на „росонерите“, а съдията Даниеле Довери даде знак играта да продължи. ВАР след това привика реферът да преразгледа ситуацията, след което той остана на своето първоначално решение и със знак показа, че няма дузпа.

След тази победа Милан е трети в класирането с 52 точки, а Наполи е девети с 35 точки. Неаполитанците са вече на седем точки от четвъртия в класирането Аталанта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!