Милан победи без проблем Каляри с 4:1 в мач от 1/8-финалите за Купата на Италия. "Росонерите" бяха с експериментален състав, а един от головете отбеляза дебютант - 19-годишният Чака Траоре. 

Следващият съперник на Милан ще бъде определен в двубоя между Аталанта и Сасуоло.

Треньорът Стефано Пиоли имаше проблеми с контузени играчи. Шанс за изява тази вечер получиха няколко младоци - Чака Траоре, Ян-Карло Симич, Лука Ромеро, а дебют направи Алекс Хименес, привлечен под наем от Реал (Мадрид). 

Ветеранът Антонио Миранте (40-годишен) получи рядка възможност да застане на вратата и показа страхотен рефлекс при удар с глава на Андреа Петаня от корнер в началото на срещата. Стражът на гостите Борис Радунович също показа класа, като спря удар на Лука Йович.

В крайна сметка Йович все пак стигна до гола, когато Тео Ернандес пусна топката отляво, нападателят се озова между двамата централни защитници, за да я овладее, да я остави да отскочи и да вкара с левия крак под плонжа на Радунович - 1:0 в 29-ата минута.

В 42-ата отново сръбският нападател се разписа. Тео Ернандес отне топката от противник и спринтира, подаде на Йович, ударът рикошира във вратаря и влезе в мрежата за 2:0.

19-годишният Чака Траоре покачи на 3:0 в 50-ата минута, когато се пребори за топката в наказателното поле и падайки на земята отправи шут, при който топката мина под плонжа на Радунович за дебютното попадение на котдивоареца за първия състав на „росонерите“. 

Каляри вкара утешителен гол в края на мача, когато Чуквуезе загуби лесно в средата на терена, а Паоло Ази имаше късмет при удара от дистанция, който се отклони от защитник и влетя във вратата на Милан - 3:1. Крайният резултат беше оформен от Рафаел Леао в добавеното време - 4:1.

МИЛАН - КАЛЯРИ 4:1
1:0 Лука Йович (29), 2:0 Лука Йович (42), 3:0 Чака Траоре (50), 3:1 Пауло Ази (88), 4:1 Рафаел Леао (90+1)