Милан разби Ювентус с 3:0 насред Торино в голямото дерби от 35-ия кръг на италианската Серия "А" и направи огромна крачка към участие в Шампионска лига през следващия сезон, изкачвайки се на третата позиция.

Още в 4-ата минута след изпълнение на свободен удар топката се озова в Матайс де Лихт, но ударът на нидерландеца бе блокиран. В 21-ата минута Войчех Шчесни спаси шут на Браим Диас от границата на наказателното поле.

След половин час игра домакините имаха страхотен шанс да поведат, но оставеният непокрит Джорджо Киелини прати с глава топката покрай десния страничен стълб. В 44-ата минута Шчесни направи ново добро спасяване и не позволи на Тео Ернандес да вкара топката в мрежата. 

В добавеното време на първата част "росонерите" поведоха с гол на Браим Диас (45+1), който преодоля Шчесни с удар от границата на наказателното поле. 

Малко след почивката Джанлуиджи Донарума блокира с крак изстрел на Родриго Бентанкур. В 57-ата минута гостите получиха дузпа за игра с ръка на Киелини. Зад топката застана Франк Кесие, но Шчесни спаси удара на нападателя. 

"Старата госпожа" вдигна оборотите, но натискът не доведе до гол във вратата на Донарума, а в 71-ата минута Шчесни се намеси блестящо след удар на Анте Ребич. "Росонерите" удвоиха аванса си с гол на Анте Ребич (78), който остана непокрит, напредна с топка в крака и от дъгата на наказателното поле се разписа. Скоро след това Чалханоголу центрира и Фикайо Томори (82) оформи крайния резултат.

След успеха си Милан е трети със 72 точки, докато Ювентус е пети с 69 и може да пропусне участие в Шампионската лига, ако не завърши сред първите четири тима. Четвъртият Наполи има 70 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"