Лацио допусна обрат и загуби от претендентът за титлата Милан завършиха 1:1 в дерби от 34-ия кръг на италианската Серия "А".

Домакините натиснаха в началото и поведоха още в 5-ата минута, когато Чиро Имобиле засече пас на Милинкович-Савич и вкара 26-ия си гол от началото на сезона. 

В 18-ата минута "росонерите" можеха да изравнят, но ударът на Оливие Жиру с глава прати топката точно покрай лявата греда. 

В края на първата част главният съдия Марко Гуида провери с ВАР игра с ръка на Луис Алберто и реши, че дузпа няма и играта трябва продължи. В добавеното време Рафаел Леао намери пространство в наказателното поле и шутира, но ударът му бе блокиран от защитник на "орлите".

Веднага след почивката гостите се втурнаха в атака и успяха да изравнят в 50-ата минута, след като Рафаел Леао осигури добро подаване на Оливие Жиру и французинът с лекота прати топката в мрежата на Стракоша.

Играчите на Стефано Пиоли продължиха да са по-активни и не намираха верния път към ново попадение. В 59-ата минута Месиас центрира опасно от корнер, като противников играч успя да изчисти топката от голлинията. Малко след това именно бразилецът отправи удар, който мина на сантиметри от далечната греда.

В 70-ата минута Златан Ибрахимович стреля от голямо разстояние и Стракоша улови топката. В 84-ата минута Леао проби в наказателното поле, но вратарят отрази силния му изстрел. Малко по-късно резервата Анте Ребич също стреля опасно, но Стракоша се справи и с неговия удар. В 89-ата минута Ибрахимович пробва шут, при който топката рикошира и прелетя над вратата. В добавеното време Ибрахимович асистира на Сандро Тонали (90+2), който с гола си в последните секунди донесе така важната победа за "росонерите".

След успеха си Милан се завърна на върха със 74 точки и има 2 повече от шампиона и градски съперник Интер, който обаче е с мач по-малко. Лацио остава на шестата позиция с 56 точки и на 2 след Рома.