Интер срази у дома Рома с 3:1 в дербито от 34-ия кръг на италианската Серия „А“ и се завърна на върха във временното класиране. Нидерландецът Дензъл Дъмфрис (30), Марсело Брозович (40) и Лаутаро Мартинес (51) вкараха головете за "нерадзурите".

Двубоят на „Джузепе Меаца“ бе изключително динамичен и атаките към двете врати се редуваха една след друга. В 7-ата минута Димарко опита изненадващ шут от пряк свободен удар, който обаче не затрудни стража на гостите Руи Патрисио, а той бе поставен на сериозно изпитание в 18-ата минута, когато Чалханоглу от 25 метра изстреля истински снаряд. Патрисио успя да избие, а след това и защитник на Рома изчисти топката. Две минути след това Мхитарян шутира от дистанция, но топката мина покрай вратата на Интер. В 29-ата минута Пелегрини от фаул сложи топката на главата на Манчини, който я прати над вратата. Секунди по-късно мълниеносна контраатака завърши с пас на Чалханоглу към Дензъл Дъмфрис, който напредна и хладнокръвно промуши топката между краката на вратаря за 1:0.

Голът окрили домакините и десет минути по-късно Марсело Брозович получи топката отляво, навлезе в наказателното поле и реализира красив гол в далечния ъгъл за 2:0. В края на първата част Дъмфрис можеше да реши мача с трето попадение, но не намери очертанията на вратата.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Малко след почивката "вълците" пропуснаха златна възможност да върнат интригата, след като Пелегрини се справи отляво с Шкриниар, но центрирането му бе пресечено от Димарко и топката не стигна до Ел Шаарави.

В 51-ата минута Чалханоглу центрира от корнер, а Лаутаро Мартинес продължи головата си серия от последните два мача и с глава прати топката в мрежата на Патрисио за 3:0. Гостите оспорваха попадението за нарушение в атака, но претенциите им не бяха уважени.

Лека полека домакините намалиха оборотите, а гостите сякаш се примириха с резултата. Все пак в 57-ата минута Лоренцо Пелегрини обстрелва вратата на Ханданович, но словенският страж спаси. Четвърт час преди края тимът на Моуриньо за малко да инкасира четвърто попадение, след като Карсдорп върна отблизо към вратаря Патрисио, който веднага бе пресиран от съперника, но със задружни усилия топката бе изчистена. 

В 85-ата минута гостите вкараха почетен гол, след като резервата Елдор Шомуродов нахлу отляво и върна към точката на дузпата, а Хенрих Мхитарян от движение вкара за 3:1. До края на срещата обаче резултатът остана непроменен.

След успеха Интер събра 72 точки и се изкачи на върха във временното класиране с аванс от една точка пред градския съперник Милан, който също има изиграни 33 срещи до момента. Рома заема пета позиция с 58 точки и е на 5 зад четвъртия Ювентус, който е и с мач по-малко.