Милан се издъни у дома и завърши 1:1 със Сасуоло в последния мач от 31-ия кръг на италианската Серия „А”. Тана на практика грандът се сбогува с надеждите си, че ще може да си спечели правото на участие в Шампионската лига следващия сезон.

„Росонерите” имаха две чудесни възможности за гол в началните минути, но ги пропиляха В 6-ата минута треньорът им Дженаро Гатузо извърши принудителна смяна, след като Алесио Романьоли се контузи и бе заменен от Матео Мусакио.

Домакините бяха по-активни, но и гостите имаха своите шансове, един от които бе в 34-ата минута, когато Матео Политано шутира, а Джанлуиджи Донарума се намеси решително и спаси.

След почивката картината на терена не се промени. Милан атакуваше в търсене на попадение, а Сасуоло се отбраняваше умело в търсена на точката. Хакан Чалханоолу, Сусо и Леонардо Бонучи пробваха удари от далечна дистанция, но без успех.

В 75-ата минута Матео Политано бе изведен зад защитата на домакините и преодоля Донарума за 0:1. Домакините натиснаха в заключителните минути и Сусо бе близо до гола, но топката облиза гредата. В 83-ата минута Калинич пропусна, но две минути по-късно хърватинът се реваншира и изравни за 1:1. В добавеното време пак той имаше възможност да донесе победата за Милан, но Консили спаси удара му с глава.

След равенството Милан е шести с 52 точки и на осем от четвъртата позиция, на която е Рома. Сасуоло е на 14-о място с 30 точки и на 3 от опасната зона.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"