След гръмката победа над Наполи с 4:0 като гост в края на миналата седмица Милан доминираше у дома над Емполи, но не успя да победи отбора от Тоскана и се стигна до 0:0 в мача им от 29-ия кръг на Серия "А".

В 13-ата минута Анте Ребич получи хубав пас в наказателното поле и опита да насочи топката към средата на вратата, но Самуеле Перисан изби. Топката стигна до Тео Ернандес, но неговият удар бе изчистен от голлинията. 

Милан имаше инициативата и в 40-ата минута Сандро Тонали се озова очи в очи с вратаря Перисан, но той отново показа блестящ рефлекс и спаси. 

Малко след почивката Томазо Побега имаше добър шанс, но след удара му топката мина на сантиметри от вратата на Перисан.  В 54-ата минута играчите на Милан имаха претенции за дузпа, но след проверка с ВАР такава не последва. Пет минути по-късно ситуацията се повтори, като този път съдията Матео Марченаро отиде лично да преразгледа ситуацията за игра с ръка на Тайрон Ебуеи, но и този път дузпа не последва. 

Лека полека темпото на игра спадна, но в 76-ата минута Алесандро Флоренци засече перфектно центриране и топката се отби в страничния стълб. В 83-ата минута Перисан отново демонстрира класа при удар на Оливие Жиру, който в последната минута на редовното време вкара гол, но след проверка с ВАР попадението не бе зачетено заради игра с ръка на французина.

Така "росонерите" остават с 52 точки на третото място в класирането, а четвъртият Интер има 51 след равенството 1:1 със Салернитана по-рано през деня. Емполи е 14-и с 32 точки. 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!