Милан се провали у дома и завърши 1:1 със Салернитана в последния мач от 26-ия кръг на италианската Серия "А". Срещата беше историческа за „росонерите“, които за първи път нямаха нито един италианец сред титулярите си.

Домакините бяха по-активни през първата част, но до средата ѝ не успяха да създадат голови положения. В 23-ата минута удар на Рафаел Леао мина покрай вратата, а 6 минути по-късно и Оливие Жиру не намери целта.

В 33-ата минута ударът на Йоргос Кастанос от гостите бе блокиран и топката напусна очертанията на терена.

"Росонерите" поведоха в добавеното време на първата част, когато Исмаел Бенасер центрира от корнер и Оливие Жиру (45+1) вкара с глава за 1:0.

През втората част гостите успяха да изравнят чрез Булайе Диа (61) след центриране на Домагой Брадарич отляво. Девет минути след това Брадарич събори футболист на Милан в наказателното поле и първоначално съдията Федерико Ла Пена посочи бялата точка, но след преразглеждане на ситуацията с ВАР отмени своето решение.

Дивок Ориги можеше да върне аванса на домакнините, но в 76-ата минута шутът му бе спасен от Гийермо Очоа. Шест минути след това Кшищоф Пьонтек се завъртя добре в наказателното поле и стреля, но Мейнян спаси.

Натискът на Милан в последните минути бе сериозен, а вратарят на Салернитана направи страхотно спасяване в 87-ата минута, когато буквално извади топката от голлинията след удар с глава на Златан Ибрахимович, който пропусна да донесе победата на тима си и в добавеното време. В петата минута от него играчи на двата тима и членове на щабовете се сбиха и трябваше да бъдат успокоявани, като треньорът на домакините Стефано Пиоли застана в средата и спря саморазправа с юмруци.

С това равенство "росонерите" пропуснаха шанс да излязат на второ място във временното класиране и остават четвърти с 48 точки. Салернитана пък събра 26 точки на 16-ата позиция.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!