Милан надви трудно у дома Верона с 3:1 в последния 38-и кръг на италианската Серия "А". 

Двубоят беше без особено значение за Милан, но не и за феновете на клуба, които се сбогуваха с един от любимците си Златан Ибрахимович. В дните преди мача стана ясно, че шведът ще напусне клуба, а най-пламенните фенове на “росонерите” издигнаха транспарант в “Курва Сул” с надпис “Godbye” - игра на думи между Бог (God) и довиждане (goodbye). Просълзеният Ибрахимович отговори с жест с ръце, описвайки сърце.

Оливие Жиру (45+2-дузпа) даде аванс на “росонерите" в продълженията на първото полувреме от дузпа, а в средата на второто Матео Фараони (72) върна надеждите на гостите за оставане в елита. Рафаел Леао (85, 90+2) обаче ги попари с два красиви гола.

Така Милан приключи сезона на 4-та позиция в крайното класиране с актив от 70 точки, на 2 зад Интер и 4 зад Лацио. Шампионът Наполи събра цели 90 точки. Верона пък имаше късмет, че Специя загуби драматично с 1:2 като гост на Рома и така двата отбора събраха актив от по 31 точки, което означава, че ще играят бараж за оставането си в елита. Изпадат Сампдория с 19 точки и Кремонезе с 27 пункта.

МИЛАН - ВЕРОНА 3:1
1:0 Оливие Жиру (45+2-дузпа), 1:1 Давиде Фараони (72), 2:1 Рафаел Леао (85), 3:1 Рафаел Леао (90+2)

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!