Милан измести Интер от върха в Серия "А" след победа с 1:0 при визитата си на Наполи в дербито от 28-ия кръг на италианския елит. В герой за „росонерите“ се превърна Оливие Жиру (49), който вкара единственото попадение на „Диего Армандо Марадона“.

Срещата започна на високи обороти, но и двата отбора стояха добре в защита, а чистите положения липсваха. В 39-ата минута Жиру влезе остро срещу вратаря Давид Оспина и се наложи медицинският щаб на „партенопеите“ да влеззе на терена.

Малко след почивката „росонерите“ изпълниха прк свободен удар. След центриране в пеналта топката бе изчистена, но попадна на крака на Франк Кесие, чийто удар рикошира в защитник в синьо. Давиде Калабрия също стреля и при движението си към вратата топката мина покрай Оливие Жиру, който я чукна, за да я прати в мрежата.

Шест минути по-късно гостите имаха шанс да удвоят, но шут на Исмаел Бенасер от границата на наказателното поле бе отразен от Оспина.

В 77-ата минута при разбъркване в наказателното поле на гостите Тео Ернандес бе съборен от Осимен. Последва разправия между двамата играчи и се наложи съдията Даниеле Орсато да им покаже по един жълт картон.

В последните минути на срещата Наполи упражни натиск, но не стигна до изравнителен гол във вратата на Майк Мейниан, който спаси мощен удар на Осимен малко преди края. В добавеното време Алексис Салемакерс направи непростим пропуск, след като получи пас от Ернандес фронтално срещу вратата, но ударът му бе неточен.

След успеха си Милан събра 60 точки и излезе на върха с 2 аванс пред Интер. Наполи заема трета позиция с 57 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"