Ювентус победи гостуващия Специя с 1:0 в мач от 28-ия кръг на италианската Серия "А". Единственото и победно попадение реализира Алваро Мората (21), а българският национал Петко Христов изгледа срещата от резервната скамейка на гостите.

„Биаконерите“ доминираха през първата част и реализираха само една от ситуациите си за гол. В 21-ата минута вратарят Проведел сгреши при изчистване и домакините организираха контраатака. Душан Влахович, Мануел Локатели и Алваро Мората разиграха отлично, а последният от тях се разписа за 1:0. Това беше първи гол за испанеца от 18 декември насам.

В 33-ата минута домакините бяха близо до удвояване на преднината си, но Куадрдадо не успя да преодолее Проведел, който внимаваше и отрази удара на колумбиеца.

Гостите, които отправиха едва един изстрел за цялото първо полувреме, имаха възможност да изравнят в 51-ата минута, когато Емануел Джаси засече отлично с глава след центриране в наказателното поле, но скучаещият през първата част Войчех Шчесни улови топката на голлинията. Последваха далечни удари на Симоне Бастони и Даниеле Верде, които не затрудниха полския страж на домакините. 

"Биаконерите" контролираха случващото се на терена и не допускаха нови опасности пред вратата си, но и не организираха такива. В 78-ата минута вратарят Проведел изпревари откъсващия се сам срещу него Мануел Локатели, а две минути след това съотборникът му Кевин Агудело получи отличен пас дълбоко отляво в наказателното поле и шутира към вратата, но Шчесни спаси и запази преднината на своя тим. В 84-ата минута влезлият от пейката Салва Ферер поиска дузпа за фаул на Адриен Рабио срещу него, но след проверка със системата ВАР съдията не посочи бялата точка. Пет минути след това Куадрадо опита удар от дистанция, но доста над вратата. В първата минута от добавеното време на срещата отново колумбиецът беше в основата на положение за втори гол, но Мората не успя да засече топката от близка дистанция.

След успеха си Ювентус събра 53 точки на четвъртата позиция и е на 4 зад Наполи и Милан, които играят по-късно, както и на 5 след лидера Интер. Специя е на 16-а позиция с 23 точки.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"