Милан надви у дома Рома с 3:1 в мач от 20-ия кръг на италианската Серия „А“ и се доближи само на точка от лидера и градски съперник Интер, чиято визита в Болоня бе отложена. Гостите завършиха срещата с 9 души на терена, след като Рик Карсдорп бе изгонен за втори жълт картон в 74-ата минута, а малко преди последния съдийски сигнал и Джанлука Манчини бе пратен под душовете.

Оливие Жиру (8-дузпа) рано даде аванс на „росонерите“, а Жуниор Месиас (17) им го удвои. „Вълците“ не се предадоха и успяха да намалят малко преди почивката чрез Тами Ейбрахам (40), възползвал се от асистенция на Лоренцо Пелегрини.

Малко след началото на втората част Милан можеше да вкара трето попадение. Браим Диас стреля от границата на наказателното поле, но ударът му срещна напречната греда на вратата на Руи Патрисио. В края на срещата Рафаел Леао (82) сложи точка на спора след асистенция на Златан Ибрахимович.

В 93-ата минута Джанлука Манчини извърши много грубо нарушение в наказателното поле на Рома и съдията веднага посочи бялата точка, след което изгони футболиста на гостите. Зад топката застана Златан Ибрахимович, който обаче не успя да преодолее Руи Патрисио.

С успеха си Милан събра 45 точки на втората позиция и е само на една зад шампиона Интер. В същото време Рома е на седмото място с 32 точки и е на 6 след четвъртия Аталанта, който е и с мач по-малко.

В други срещи от кръга Сасуоло и Дженоа завършиха 1:1, а Верона спечели с 2:1 при визитата си на Специя.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"