Милан записа трета поредна победа в Серия "А" и надделя с 3:2 като гост на Аталанта в двубой от 7-ия кръг на първенството.

"Росонерите" поведоха още в първата минута с попадение на Калабрия, възползвал се от пробив на Тео Ернандес. Малко преди почивката Милан стигна до втори гол. Сандро Тонали открадна топката от Фройлер, напредна и отлично завърши, като прати топката покрай Мусо (2:0). 

След час игра "росонерите" можеха да поведат с 3:0, но Алексис Салемакерс пропусна от няколко метра заради невероятна изява на вратаря на Аталанта. Милан все пак стигна до класически резултат в 79-ата минута, в която Рафаел Леао насочи топката в горния десен ъгъл.

Домакините успяха да вкарат почетен гол в 86-ата минута, когато Дуван Сапата се разписа за 1:3. Това обаче не беше всичко от Аталанта и Марио Пашалич оформи крайното 2:3 в продължението на двубоя.

С шестата си победа в седем мача от началото на сезона Милан изпревари градския си съперник Интер (5 победи и две равенства) и изостава единствено от перфектния Наполи, който няма загубена точка от началото на сезона.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ А !!!