Двама българи бяха на резервните скамейки на отборите си в днешните мачове от шестия кръг на италианската Серия "А". Валентин Антов не взе участие при историческата първа спечелена точка на новака Монца, който завърши 1:1 при визитата си на Лече, а Димо Кръстев за първи път през този сезон беше включен в групата на мъжкия тим на Фиорентина, който загуби с 1:2 в Болоня, който записа първи успех в шампионата.

Стефано Сенси от свободен удар в 35-ата минута даде преднина на Монца при визитата на Лече – гол, който стигна след това за историческа точка. Домакините, също са в зоната на изпадащите, нямат победа и са с 3 точки, като другите две им дойдоха от равенства с Наполи и Емполи.

Днес тимът започна активно и имаше два сериозни шанса да излезе рано-рано напред, но ударите на Федерико Баширото и на Ламек Банда не бяха съвсем точни. Лече изравни резултата веднага след подновяването на играта чрез Хоан Гонсаллес, който засече подаване на Микеле де Грегорио. До края Лече натискаше, но пропуски на Гонсалес и де  Грегорио ги лишиха от победата.

Болоня е без треньор след уволнението на Синиша Михайлович, но стигна до успеха с головете на Муса Бароу и Марко Арнаутович. Гостите от Фиорентина поведоха с 0:1 в 54-ата минута чрез Лукас Мартинес-Куарта.

Продължава силната серия на Удинезе, който спечели с 3:1 като гост на Сасуоло и се изкачи на четвърта позиция с 13 точки, само на 1 от върха.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!