Монца спечели с 3:2 при гостуването си на Дженоа от 28-ия кръг на италианската Серия "А".

Гостите излязоха напред в резултата след едва осем минути игра, когато Андре Колпани центрира прецизно за Матео Песина, а той от близко разстояние с глава прати топката в мрежата за 0:1. Десет минути по-късно Колпани записа втора асистенция, след като намери Дани Мота, който с ножичен удар се разписа за 0:2.

В 26-ата минута Монца бе близо и до трето попадение, след като Андреа Колпани демонстрира невероятна техника и стреля от границата на наказателното поле, но в напречната греда.

Четири минути след почивката Пабло Мари игра с ръка в наказателното поле и след известно забавяне се стигна до дузпа за Дженоа. В 52-рата минута Албер Гудмундсон изпълни и вкара – 1:2. „Грифоните“ стигнаха до изравнително попадение в 68-ата минута. Витиня направи страхотен индивидуален рейд, след който плъзна топката покрай вратаря в долния десен ъгъл – 2:2. Три минути след това домакините получиха възможността да стигнат и до пълен обрат, след като отбита топка стигна до Милан Бадел, който нанесе удар, но бе блокиран от бранител на Монца.

В 80-ата минута Монца реализира и трето попадение. Вратарят Хосеп Мартинес спаси удар отблизо, но топката падна на крака на непокрития Даниел Малдини, който на празна врата вкара за крайното 2:3.

След успеха си Монца събра 39 точки на десетото място, докато „грифоните“ остават 12-и с 33 пункта.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!