Рома и Наполи завършиха 0:0 на "Олимпико" в мач от деветия кръг на Серия "А". И двамата треньори - Жозе Моуриньо и Лучано Спалети, бяха изгонени с червени картони.  
"Вълците", които в четвъртък загубиха с катастрофалното 1:6 от Бодьо/Глимт в мач от групата на ЦСКА в Лигата на конференциите, днес успяха да спрат безупречната серия на неаполитанците от осем поредни шампионатни победи този сезон. 

Лоренцо Пелегрини нанесе първи удар в мача в 6-ата минута, но Калиду Кулибали го изби в корнер. При последвлото му изпълнение Николо Дзаниоло прати топката покрай вратата след изстрел с глава. В 14-ата Виктор Осимен опита изстрел, който обаче беше блокиран от Джанлука Манчини. 

В 19-ата Жозе Моуриньо получи жълт картон за свой протест заради нарушение за противниковия отбор. От въпросния фаул Матео Политано прати топката в аут. 

В 28-ата Браян Кристанте изведе Тами Ейбрахам на чудесна позиция, но англичанинът стреля покрай вратата. 

В следващите минути гостите на няколко пъти потърсиха Осимен, който обаче беше предимно в засада. Междувременно, Лоренцо Инсиние отправи два неуспешни далечни изстрела. 

Малко преди почивката Осимен се размина с червен картон за опит за сритване срещу Манчини след единоборство помежду им. След това Ейбрахам също се отърва от втори жълт картон за опасна игра с високо вдигнат крак в главата на Жиелински.

В 56-ата минута Матиас Виня настъпи Ангиса в наказателното поле на Рома, но дузпа не последва. В 60-ата Политано пусна остър пас към вратата, а след няколко рикошета в краката на Осимен и Манчини топката срещна гредата, като същото направиха защитникът и Рожер. При последвалия корнер Осимен стреля с глава, а топката кацна върху напречната греда и излезе в аут. 

В 65-ата минута Хенрих Мхитарян направи пропуск от голямо разстояние, а малко след това Пелегрини опита воле, което се оказа неточно. В 72-ата Манчини нанесе удар с глава след центриране от фал, но не намери целта. В 74-ата Давид Оспина улови топката след опит за пас на Виня, след което Ейбрахам нацели ръката му със своя крак, но отново не последва втори жълт картон за нападателя. 

В 80-ата минута Моуриньо реагира изключително остро край тъчлинията за недаден фаул срещу Дзаниоло, заради което беше изгонен с червен картон на трибуните. 

В 83-ата резервата Елиф Елмас пробва удар, който попадна в ръцете на Руи Патрисио. В 88-ата Осимен се разписа с глава, но при вдигнат флаг за засада и така резултатът остана непроменен. 
След последния съдийски сигнал реферът показа червен картон и на Лучано Спалети заради саркастични аплодисменти към арбитъра.

Наполи събра 25 точки и си върна първото място в класирането, но този път изпревари втория Милан само по голова разлика. Рома пък е на четвъртата позиция с 16 точки.


РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"