Наставникът на Рома Жозе Моуриньо нападна предишното ръководство на клуба и отново пое отговорност за позорната загуба с 1:6 от Бодьо/Глимт в Лигата на конференциите, обосновавайки решението си да пусне отслабен състав в игра.

“Има много хора, които се смеят на това, което направиха с Рома. Семейство Фридкин и Тиаго Пинто наследиха купчина ла*на от предишните собственици и администрация. Настоящите собственици похарчиха доста пари, за да разчистят множеството грешки и да се опитат да създадат условия за проект, който се нуждае от време. Има хора, които отвън се смеят с пълни  джобове.

Когато някой каже, че Моуриньо е недоволен, това е огромна лъжа. Моуриньо иска още играчи? Разбира се, както всеки друг, той иска футболисти, с които да прави ротации в състава и да поддържа баланса. Моуриньо иска всичките му играчи да са на едно ниво? Да, но Моуриньо не е задник и има уважение към семейство Фридкин и Тиаго Пинто. Моуриньо приема ситуацията и я разбира.

Резултат като този срещу Бодьо/Глимт се случва веднъж в живота, но аз съм единственият отговорен за това. Не играчите, нито Тиаго. Реших да пусна отбор, за който знаех, че рискува да загуби мача. Не мислех, че ще бъде толкова катастрофално, но отговорността си остава моя. Направих го от страх към контузии заради изкуствения терен и защото не разполагам с двама играчи на всяка позиция. Затова поемам отговорност.

Вижте, няма смисъл да го отричаме, имаме подходящи резерви за някои позиции, но за други - не. Изграждаме отбор, но се нуждаем от повече време, пари и ходове. Собствениците полагат огромния усилия, за да постигнат всичко това, така че нямам проблем с тях.

Утре ще видите, че пейката не е пълна с лоши футболисти, но те са много млади. Работим усърдно, но аз наследих емоционален белег и списък с контузии, който не бях виждал през живота си. Сред нещата, върху които най-много трябва да работим, е това, че през цялото време изпитваме тревога. Реших да дам почивка на повече играчи в Норвегия. Това беше грешка и се извинявам.

Предпочитам да загубя един мач с 1:6, отколкото шест с по 0:1. Дадох почивка на титулярите, защото имахме достатъчно точки в Лигата на конференциите и все още можем да продължим напред в турнира.

Правим позитивна кампания, като представянето ни е по-позитивно от резултатите ни. Имаме 15 точки в Серия А, но заслужаваме повече. Утрешният мач ще бъде труден, тъй като Наполи спечели предишните си осем и се намира в добра форма. Николо Дзаниоло и Рик Карсдорп са готови и ще започнем със същия състав като срещу Ювентус. Дори и да бием Наполи с 6:1, това няма да заличи грешките ми.

Следващия път, когато се изправим срещу Бодьо/Глимт, ще използвам същата единайсеторка, а ако някой се контузи, тогава ще бъде жалко. Загубите в големите мачове? Нямаме комплекс за малоценност. Единственото, което ни интересува, е, че в предишните два сезона завършихме шести и седми.

Ако този път завършим по-високо, но не победим никой от големите клубове, това няма да бъде проблем. Наполи са страхотен отбор, а Лучано Спалети - чудесен треньор. Така че ще ни бъде трудно, но и за тях няма да е лесно. Ще бъда невероятно щастлив да поздравя Спалети преди мача”, коментира Моуриньо на пресконференцията си преди дербито.