Треньорът на Рома Жозе Моуриньо опита да обясни тежката загуба с 1:6 като гост на норвежкия Бодьо/Глимт в груповата фаза на Лигата на конференциите. Двата тима са съперници на ЦСКА в турнира, като италианците победиха "червените" с 5:1 у дома, а норвежците стигнаха до 0:0 в София.

Поражението е най-изразителното за Моуриньо след 0:5 от Барселона през 2010 година, когато португалецът беше начело на Реал (Мадрид).

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Поемам цялата отговорност за загубата, тъй като аз избрах да играем с този състав. Исках да дам шанс на момчета, които работят усилено, но не намират толкова често място в отбора. Дадох почивка на основните играчи и загубихме от отбор, който игра страхотно. Това е - техният първи отбор е по-добър от нашия втори. Ако можех винаги да играя с едни и същи 11, щях да го направя.

Истината е, че имам 13 много качествени играчи и други, които не са на това ниво. Знаех отлично кой какво може от тима тази вечер, но все пак очаквах повече. Но както казах, аз нося вина за всичко. Всяка загуба носи щети за отбора. След мача поговорих с играчите им им казах какво мисля, но няма как да ви кажа какво си казахме. Единственото хубаво е, че повече няма да ме обвинявате, че винаги играя с едни и същи 11 играчи", завърши Моуриньо.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа