Милан загуби у дома от Наполи с 0:1 в дербито от 27-ия кръг на италианската Серия "А" и остана на 9 точки от лидера Интер. Матео Политано (49) реализира победния гол за гостите, които се изкачиха на пета позиция. В добавеното време Анте Ребич си изпусна нервите и без изгонен от съдията заради реплики.

Леао от домакините и Жиелински и Мертенс от гостите пропиляха най-добрите положения през първата част, в която вратарите Донарума и Оспина показаха класа и не допуснаха гол.

Четири минути след почивката Жиелински напредна през центъра и видя включването по дясното крило на Матео Политано, който остана сам срещу Донарума и го преодоля за 0:1.

След гола "росонерите" упражниха натиск, но не създадоха чисти голови положения, а контузеният Златан Ибрахимович просто гледаше от трибуните и с нищо не можеше да помогне на съотборниците си. Милан имаше претенции за дузпа след контакт на Бакайоко с Тео Ернандес, който секунди по-късно фаулира грубо Осимен и получи само жълт картон. ВАР се намеси и съдията Фабрицио Паскуа прегледа ситуацията, но не посочи бялата точка.

В последната 90-а минута Анте Ребич получи директен червен картон заради реплики към съдията и домакините завършиха срещата в намален състав.

Загубата оставя Милан на второ място в класирането с 56 точки и девет по-малко от лидера Интер. Наполи пък е на пета позиция с 50 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"