Наполи се издъни у дома и загуби от Специя с 0:1 в мач от 19-ия кръг на италианската Серия „А“ и отстъпи второто място на Милан, който в същото време спечели с 4:2 при визитата си на Емполи. Българският национал Петко Христов изгледа мача на „Диего Армандо Марадона“ в Неапол от резервната скамейка на "орлите".

В 38-ата минута след центриране от свободен удар на Бастони Жуан Жезус си вкара автогол с глава, за да даде аванс на Специя. Домакините обаче така и не успяха да възстановят равенство, въпреки че не спряха да натиска и атакуват през втората част. В 94-ата минута изстрел на Елиф Елмас с глава се отби в напречната греда.

Милан стигна до трите точки в Емполи след успех с 4:2. На два пъти за успеха на „росонерите“ се разписа Франк Кесие (12, 42), а по едно попадение прибавиха Алесандро Флоренци (63) и Тео Ернандес (69).

Домакините оказаха отпор и вкараха два гола чрез Недим Байрами (18) и Андреа Пинамонти (84-дузпа). Така двата отбора приключиха календарната 2021 година.

След успеха си Специя има 16 точки на 17-ата позиция в класирането, докато Наполи е трети с 39 и на три от втория Милан. Лидерът Интер има 46. Емполи пък е девети с 27 пункта.