Наполи направи обрат у дома срещу Киево и спечели с 3:1 мача от 28-ия кръг на италианската Серия „А”, спирайки серия от три мача без успех за първенство и изравнявайки се по точки с лидера Ювентус. Тимът от Неапол продължава преследването на шампиона, който има същия актив от 61 точки, но е с мач по-малко. „Бианконерите” гостуват утре на Аталанта в 16:00 часа българско време.

Сензационно „летящите магаренца” от Верона поведоха на стадион „Сан Паоло” след гол на Никола Ригони (2). Домакините обаче бързо реагираха и изравниха чрез Гонсало Игуаин (6) след асистенция на Гулам. Наполи продължи да доминира и заслужено стигна до пълен обрат след попадение на Влад Кирикеш (38), реализирал след подаване на Жоржиньо.

След почивката играчите на Маурицио Сари имаха инициативата и затвърдиха преимуществото си с нов гол, дело на Хосе Кайехон (70), който оформи крайното 3:1, възползвайки се от пас на Алан.

С успеха си Наполи събра 61 точки, колкото има и лидера Ювентус, който не е изиграл мача си от този кръг срещу Аталанта в Бергамо. Киево е на десета позиция с 34 точки преди останалите срещи от кръг.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!