Фиорентина и Наполи предложиха страхотно зрелище, но не успяха да се победят и завършиха 1:1 в среща от 27-ия кръг на Серия "А". Флорентинци могат да съжаляват заради двете греди, които им попречиха да победят. Гол на Наполи пък бе отменен заради засада, което ги лиши от триумф на „Артемио Франки” за пръв път от 2009 г. Освен това неаполитанци продължиха черната си серия като вече трети пореден мач нямат победа.

Двубоят беше изключително зрелищен като домакините имаха повече възможности през първото полувреме, а гостите пропуснаха да намалят преднината на лидера Ювентус през втората част.

Фиорентина започна вихрено мача и успя да поведе още в шестата минута. След центриране от корнер Алонсо, от границата на наказателно поле, надскочи всички и вкара в обратния ъгъл.

С подновяване на играта, Наполи веднага върна попадението. Голмайсторът Алонсо се превърна в антигерой, след като сгреши при изчистване и обърка вратаря си. Топката попадна във връхлитащия Игуаин, който извън наказателното поле шутира в опразнената врата за 1:1.

Фиорентина пропусна страхотен шанс в 32-ата минута. Тогава Борха Валеро проби на скорост и извън наказателното поле изстреля топовен изстрел, направил вратаря на гостите безпомощен. Топката обаче рикошира от горната греда.

Нова греда за домакините удари Кристиан Тело, който се възползва от пас в наказателното поле и непокрит нацели горната рамка 6 минути по-късно.

В 58-ата минута Наполи изпусна страхотна възможност да поведе. След бърз пробив на Кайехон, вратарят на домакините Чиприан Татарушану бе последна преграда и отби бомбения му изстрел. Топката попадна в Игуаин, който на свой ред стреля, но с невероятна пъргавина Татарушано отрази в корнер.

Драмата бе пълна, когато в 86-ата минута гол на Игуаин бе отменен заради засада.

В продължението пък Инсиня бе близо до попадение, но Татарушано за пореден път демонстрира класа.

Въпреки грешната стъпка, Наполи остава втори в класирането с 58 точки - три по-малко от лидера Ювентус.

Фиорентина е на четвърто място с 53.

 Резултати, програма и класиране в Италия - ТУК !!!