Наполи разби у дома Лацио с 4:0 в мач от 14-ия кръг на италианската Серия „А“ и след три мача без успех във всички турнири се върна на пътя на успеха, дръпвайки на върха с три точки пред Милан.

Домакините излязоха с екипи с лика на легендата Диего Марадона година след смъртта му и само за половин час игра си решиха мача.

Пьотр Зиелински (7) вкара първия гол на стадион "Диего Армандо Марадона", а скоро след това Дрис Мертенс (10) удвои аванса на Наполи след пас на Лоренцо Инсиние. Същият този Мертенс (29) се разписа втори път и направи резултата 3:0 след подаване на Ървинг Лозано.

Гостите от Рим така и не успяха да отвърнат на удара и да реализират поне почетно попадение, а в самия край Фабиан Руис (85) оформи крайния резултат след асистенция  на Джовани Ди Лоренцо и шут от далечна дистанция.

След успеха си Наполи събра 35 точки на върха и вече има три повече от Милан, който по-рано загуби у дома от Сасуоло с 1:3. Интер е трети с 31 точки пред Аталанта с 28 и Рома с 25. Лацио е на седма позиция с 21 точки и по-слаба голова разлика от шестия Фиорентина.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"