Наполи запази лидерството си в Серия "А" след драматична победа с 3:2 в домакинството на Сампдория. Срещата бе от 18-ия кръг и се игра пред повече от 50 хиляди зрители на "Сан Паоло". 

И петте попадения паднаха през първото полувреме. Капитанът на Наполи Марек Хамшик се превърна в истинска легенда на двукратните шампиони на Италия, след като донесе победата със своето рекордно 116-то попадение за клуба. Словакът вече е едноличен лидер при стрелците в историята на Наполи, след като изпревари Диего Марадона, който има 115 попадения за клуба. 

Рамирес бе точен от фаул във втората минута, когато не остави шансове на Пепе Рейна след удар от около 30 метра. Алан изравни в 16-ата, а Фабио Куалярела от дузпа даде нов аванс на "моряците" в 27-ата минута. Лоренцо Инсиние направи 2:2 в 33-ата минута след подаване на Дрис Мертенс. Белгиецът асистира за историческото попадение на Марек Хамшик в 39-ата минута, след което до края не падна нов гол и Наполи се поздрави с упеха. 

Тимът на Маурицио Сари е лидер с 45 точки, а Сампдория остава с 27 на шестото място. Вторият Ювентус има 41 точки преди домакинството си на Рома - днес от 21:45 часа.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"