Наполи победи драматично в първия си мач за 2017 година, след като спечели с 2:1 домакинството си срещу Сампдория в среща от 19-ия кръг на италианската Серия „А”.

„Моряците” от Генуа поведоха изненадващо още в 7-ата минута, когато албанският национал Елсеид Хисай си вкара нелеп автогол, засичайки топката на метър пред голлинията. Футболистите на Маурицио Сари доминираха до края на полувремето в търсена на изравнително попадение, каквото обаче не реализираха преди почивката.

През втората част в 61-ата минута гостите останаха в намален състав, след като аржентинският бранител Матиас Силвестре бе изгонен с втори жълт и съответно червен картон. Численият превес даде резултат и Наполи изравни чрез Маноло Габиадини (77), възползвал се от асистенция на Хосе Кайехон.

Финалният натиск на домакините също се увенча с успех, след като в последните секунди бранителят Лоренцо Тонели (90+5) с мощен удар от близка дистанция прати топката под напречната греда. Така привлеченият в началото на сезона от Емполи защитник се превърна в герой за домакините.

Наполи остана на трето място с 38 точки, но се изравни с втория Рома, който е с мач по-малко. Сампдория е на 13-а позиция с 23 точки преди останалите срещи от кръга.

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!