ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Италианската футболна федерация (FIGC) обяви официално, че на Ювентус са отнети 15 точки за настоящия сезон след решение на федералния апелативен съд, разследващ сделките на гранда с трансфери. Съдът прие искането на прокуратурата към Серия "А" за подновяване на процеса срещу клуба за предполагаемо използване на фалшифицирани капиталови печалби.

В момента Юве заема трето място с 37 точки и е на 10 зад лидера Наполи, но с отнемането на 15 от тях, с 22 точки "бианконерите" ще се сринат на 11-та позиция в класирането, извън местата за участие в евротурнирите.

Решението е по-строго от отнемане на 9 точки, което футболният прокурор Джузепе Кине поиска по-рано през деня по време на изслушване, разглеждащо начина, по който Ювентус, най-успешният клуб в Италия, и редица други отбори се справят със сделките за размяна на играчи. Анализирани са и финансовите практики на клуба, в които има данни за тайни плащания към играчите, договорени още в началото на пандемията от COVID-19 през 2020 година.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Съдът прие доводите на Кине и започна процедура срещу Ювентус и неговите ръководители, оневинявайки всички останали замесени клубове, сред които бяха Сампдория, Емполи, Дженоа, Парма, Пиза, Пескара, Про Верчели и Новара.

Сериозни наказания получиха бившият президент на клуба Андреа Аниели, както и настоящият такъв Маурицио Аривабене, които няма да могат да изпълнят функциите си в рамките на две години. Спортният директорът на Тотнъм и бивш такъв на Ювентус - Фабио Паратичи, също е санкциониран и то за две години и половина.

Вицепрезидентът Павел Недвед е наказан за осем месеца, а настоящият спортен директор на „старата госпожа“ Луиджи Керубини – за година и четири месеца.

Ювентус все още има възможност да обжалва решението на по-горна инстанция до 30 дни. Клубът отрече да е извършил нарушение и заяви, че счетоводството им е в съответствие с индустриалните стандарти.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК