Класирането на Интер за финала в Шампионската лига рязко е повишило интереса към мажоритарния пакет акции на клуба от страна на инвеститори.

Според "Ройтерс", един от потенциалните нови собственици на клуба е финландският предприемач Томас Зилиакус. По-рано тази година се говореше, че той има интерес и към английския Манчестър Юнайтед, но бившият изпълнителен директор на "Нокиа" се отказа рано от наддаването за "червените дяволи".

От 2016 година Интер е собственост на китайския конгломерат "Сунин", чийто бизнес обаче пострада сериозно от началото на пандемията от COVID-19 и наложените заради нея ограничения в търговията в Китай.

Американската банка "Рейн" и инвестиционната банка "Голдман Сакс", които са натоварени със задачата да търсят потенциални купувачи за няколко клуба от Серия "А", са поставили краен срок от още четири седмици за предаване на окончателни оферти. Това би позволило сделката по смяна на собствеността да бъде завършена към края на лятото.

От "Сунин" в миналото многократно са отричали, че ще продават клуба и винаги са заявявали, че целите им в Интер са дългосрочни.

"Не се води процес за продажбата на клуба", заяви говорител на "Сунин".

През 2021 и 2022 година Интер отчете загуба от 140 милиона евро, а за да покрие загубите си по време на пандемията клубът изтегли заем от 275 милиона евро, който трябва да бъде покрит до следващата година.

През 2021 г. американският инвестиционен фонд "РедБърд" закупи акциите на Милан за 1,2 милиарда евро. По всяка вероятност сделка за Интер ще бъде в подобни или малко по-високи параметри.