ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Европейската футболна конфедерация УЕФА излезе с официално съобщение относно скандала със съдията за финала на Шампионската лига. Полякът Шимон Марчиняк още на 22 май беше определен за рефер на срещата между Манчестър Сити и Интер, която трябва да се играе на 7 юни на истанбулския стадион „Ататюрк“.

Днес стана ясно, че евроцентралата може да смени Марчиняк, тъй като е участвал в събитие на крайнодесния полски политик Славомир Менцен, проведено на 29 май в Катовице.

Топ Коефициенти за Шампионска Лига!

УЕФА обяви, че е получила писмено обяснение от 44-годишния рефер по случая. Марчиняк пише, че искрено съжалява за участието си в проявата и признава, че не очаквал името му да бъде асоциирано с партията на Менцен, известна с антисемитската и хомофобската си политика.

На базата на получената информация, европейската централа решава, че Шимон Марчиняк ще остане съдия на финала на Шампионската лига. Решението е съгласувано с неправителствената организация „NEVERAGAIN”, която е подала сигнала за участието на рефера в политическото събитие. Решено е, че запазването на поляка като съдия на финала ще подчертае решителната битка с различните прояви на дискриминация в съвременното общество.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!