Българският национал Кирил Десподов, който преди дни премина от ЦСКА в Каляри, бе официално представен на пресконференция от италианците. 

На нея той показа номера, който е избрал, а той е №32. Както по-рано БЛИЦ писа, този номер е символ на желаната от всички фенове на ЦСКА 32-а титла.

"Добър вечер, щастлив съм да бъда тук. Познавам Серия "А" много добре. Беше ми мечта от началото на кариерата да дойда в това първенство. Не ми отне много време да приема офертата на Каляри. Много съм привързан към тези цветове", започна Десподов.

"От дете следя италианския футбол. Имам много специфичен стил. Знам какво ме очаква. Следя италианския футбол и ще направя всичко възможно да се адаптирам възможно най-скоро"

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Дали съм готов за понеделник срещу Аталанта? Трудно е да се каже след само два дни. Но вече започнах да тренирам. Чувствам се готов. Дали ще играя в понеделник? Маран ще реши (б.р. - треньорът на Каляри). Силен съм с двата си крака и съм добър с глава", продължи националът.

"Идолът ми от Серия "А"? - Франческо Тоти. Много ми харесва, но не е моят стил. Много харесвам стила на Роналдо, почти се опитвам да приличам на него по стил"

"Дали Маран вече ми е дал конкретни указания? Срещнах треньора почти веднага след трансфера. Той ми обясни, че всеки мач ще бъде различен тактически и аз ще се придържам към неговите инструкции", коментира още бързоногото крило"

"Познавах Сърна преди да дойда, знаех за Паволети. Всички те са отлични играчи, много активни в тренировките. Те са много добре физически. Щастлив съм, че съм част от този отбор"

"Стоичков беше първият ми професионален треньор. За мен беше голяма гордост да работя с него. Той ми даде възможност да израствам и да се целя високо"

"Тук съм от три дни, но ще направя всичко възможно да науча езика възможно най-скоро. Ще направя всичко, за да науча езика и италианския стил на игра възможно най-бързо", завърши бившият играч на ЦСКА.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019

Снимка: blogcagliaricalcio1920