Футболист №1 на България за 2018 година Кирил Десподов ще играе в новия си тим Каляри с номер, който е символ за досегашния му тим ЦСКА. 22-годишният офанзивен футболист призна, че иска да се наложи в новия си клуб, а в края на кариерата си да се завърне при „червените“.

“За мен това е само началото. Направих една крачка напред, но има още много, много неща да постигам. За начало искам да се наложа в отбора, да се докажа и оттам нататък да следвам по-големите мечти, съответно по-големите отбори”, заяви Кирил Десподов пред „Нова Телевизия“.

„Искам а благодаря за голямата подкрепа, която феновете ми оказаха докато играх в ЦСКА. За мен това е най-великият клуб в България и мога да застана твърдо зад думите си. Винаги подкрепят отбора, 90 минути не се отказват. За мен бе голяма чест да играя за този клуб и ще се радвам да завърша кариерата си в ЦСКА. Ще им кажа само едно – да видят кой номер съм си избрал в Каляри и те сами ще се досетят”, допълни националът.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Проверка на БЛИЦ показа, че №8 (на емблемата на „армейците“ Христо Стоичков) е зает от Лука Чигарини. Свободни са обаче №48 (годината на основаване на ЦСКА), №31 (броят на титлите на „червените“), №32 (мечтаната от феновете нова титла) и №4 (с броя на головете, вкарани от Камата в един мач срещу големия съперник Левски).

„Добре ме приеха в Каляри, всички са позитивни. Радостен съм, че ме посрещнаха толкова добре в отбора. Всичко е нормално, няма никакъв проблем. Разговарях с президента и с треньора още първия ден като отидох на тренировка, след като подписах. Той каза, че доста ме е гледал и се радва, че съм отишъл в неговия отбор”, призна Десподов.

Кирил Десподов и останалите нови попълнения на Каляри ще бъдат представени тази вечер от 19:00 часа българско време. За момента не е ясно кога българският национал ще дебютира за новия си тим. Вероятността това да стане в домакинския мач с Аталанта в понеделник е малка, а в следващата си среща отборът от Сардиния гостува на Милан.

ИТАЛИЯ, СЕРИЯ "А" - СЕЗОН 2018/2019