Франк Рибери откри головата си сметка в Серия "А" след трансфера това лято във Фиорентина. Френската звезда се разписа при равенството 2:2 с Аталанта. "Виолетовите" поведоха с 2:0, но изпуснаха преднината си и в крайна сметка взеха само точка от Бергамо. 

Младата звезда на флорентинци Федерико Киеза откри резултата на „Атлети Адзури д’Италия” в 24-ата минута. Италианският национал посрещна избитата след ъглов удар топка в дъгата и нанесе силен удар с десния крак. По пътя си към мрежата тя се отклони от тялото на бившия защитник на Лудогорец - Хосе Луис Паломино, и заблуди вратаря - 0:1.

В 66-ата минута Киеза центрира към Рибери, който реализира неспасяемо в долния ляв ъгъл - 0:2.

Заключителните минути обаче бяха изцяло за Аталанта. Тимът на Джан Пиеро Гасперини намали в 84-ата минута след гол на бившия футболист на „виолетовите” Йосип Иличич - 1:2. В първата минута от добавеното време попадение на Марио Пашалич за Аталанта беше отменено след консултация с ВАР, която откри игра с ръка. За сметка на това в 5-ата минута от продължението Тимоти Кастан наказа гостите за крайното 2:2. 

Равенството остави Фиорентина на последното 20-о място в италианския елит с едва 2 точки след четвъртия кръг. "Виолетовите" са единственият тим без успех до момента. Аталанта е пети със 7 точки. 

СЕРИЯ "А"- РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ СЕЗОН 2019/2020