Рома и Ювентус завършиха 2:2 в драматичен мач на "Олимпико" от втория кръг на Серия "А". "Вълците" на два пъти повеждаха чрез Жордан Верету - в 31-ата от дузпа и в добавеното време на първото полувреме, но "бианконерите" съумяваха да изравняват. И двете попадения вкара Кристиано Роналдо - в 44-ата от дузпа и в 69-ата. 

Гостите от Торино завършиха мача с човек по-малко, след като в 62-ата беше изгонен Адриен Рабио.

Сред титулярите на Андреа Пирло беше привлеченият преди дни Алваро Мората, който си партнираше в атака с Роналдо. 

Рома създаде първата по-опасна ситуация в мача. Войчех Счесни демонстрира уменията си в 12-тата минута, когато не позволи на Хенрих Мхитарян да му вкара. В 30-ата "вълците" получиха дузпа за игра с ръка на Адриен Рабио в наказателното поле. Верету застана зад топката и я изстреля в долния ляв ъгъл на Счесни - 1:0.

В 43-ата минута и гостите получиха 11-метров наказателен удар, отново заради игра в ръка, като в случая Лоренцо Пелегрини отклони топката по непозволен начин. Кристиано Роналдо не сгреши от бялата точка  и изравни - 1:1.

Радостта на "бианконерите" обаче беше твърде кратка и само две минути по-късно Рома отново поведе. Жордан Верету овладя топката след пас на Мхитарян, освободи се от противник и за втори път излъга вратаря, вкарвайки за 2:1. 

В началото на второто полувреме "вълците" пропуснаха шанс да увеличат преднината си, след като удар на Един Джеко се отби в гредата. В 62-ата минута Ювентус остана с човек по-малко, тъй като Рабио бе изгонен след втори жълт картон. Въпреки числения пасив, гостите от Торино продължиха да преследват изравнителното попадение, което дойде в 69-ата минута. Роналдо се извиси над всички и с глава засече топката, изпращайки я за втори път във вратата на Миранте - 2:2.

В друг мач от Серия "А" Милан спечели с 2:0 при гостуването на Кротоне за втората си поредна победа в новото първенство. Точни за "росонерите" бяха Франк Кесие от дузпа във втората минута на добавеното време на първото полувреме и Браим Диас в 50-ата. 

Рома - Ювентус 2:2 
1:0 Жордан Верету (31-дузпа), 1:1 Кристиано Роналдо (44-дузпа), 2:1 Жордан Верету (45+1), 2:2 Кристиано Роналдо (69)

Рома: Миранте, Манчини, Ибанес, Кумбула, Сантон (68-Переш), Верету, Пелегрини (72-Диавара), Спинацола, Мхитарян, Педро, Джеко
Треньор: Пауло Фонсека

Ювентус: Счесни, Данило, Бонучи, Киелини, Кулушевски (85-Фработа), Маккени (58-Артур), Рабио, Куадрадо, Рамзи (68-Бентанкур), Мората (58-Коста), Роналдо
Треньор: Андреа Пирло

КЛАСИРАНЕТО В СЕРИЯ "А"