Рома разби у дома Сампдория с 3:0 в мач от 28-ия кръг на италианската Серия "А" и се изкачи на четвъртото място във временното класиране с актив от 50 точки. "Моряците" от Генуа са предпоследни с 15 пункта.

В 27-ата минута Маноло Габиадини имаше възможност да застраши вратата на домакините от пряк свободен удар, но Руи Патрисио отрази опита му. В 31-ата Диего Йоренте се измъкна от персоналния си пазач и засече с глава центриране от корнер, но вратарят на гостите извади страхотен рефлекс. Пет минути по-късно пред Жоржиньо Вайналдум се откри най-чистото положение от началото на мача. Нидерландецът овладя хитър пас и стреля, но право в десния страничен стълб.

В 43-ата минута Никола Залевски стреля от дистанция, Никола Равалиа изби, а секунди след това се справи и с удар на Лоренцо Пелегрини и запази мрежата си суха.

След почивката в 52-ата минута Сампдория остана с човек по-малко, след като Хейсон Муриьо получи втори жълт картон за грубо нарушение. Рома се възползва от численото си превъзходство пет минути по-късно, когато Неманя Матич намери Жоржиньо Вайналдум, а той с с глава прати топката в мрежата за 1:0.

В 79-ата минута стражът на гостите отрази удар на Пауло Дибала, а седем минути по-късно спаси и шут на Леонардо Спинацола. Никола Равалиа обаче извърши нарушение за дузпа и Пауло Дибала вкара за 2:0 в 88-ата минута. В последните секунди Ола Солбакен пусна елегантен пас за Стефан Ел Шаарави, а той с едно докосване оформи крайното 3:0.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!