Ювентус спечели с 3:1 при визитата си на Дженоа в среща от 11-ия кръг на италианската Серия „А“ и излезе четвърти зад Наполи и грандовете от Милано.

Преди началото на мача двата отбора почетоха паметта на починалата италианска легенда Паоло Роси.

През първата част нито един от двата тима не реализира някое от положенията си, а шампионите поведоха с гол на Пауло Дибала (57) след асистенция на Уестън Маккени.

„Грифоните“ изравниха бързо чрез бившия халф на „старата госпожа“ Стефано Стураро (61) след пас на Лука Пелегрини.В 65-ата Дибала отново се разписа, но голът не беше признат поради засада.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Кристиано Роналдо (78-дузпа, 89-дузпа) обаче отново се оказа герой за „бианконерите“ след две точни изпълнения от бялата точка в юбилейния си мач №100 за тима. Дузпите бяха за нарушения на Рувела срещу Куадрадо и на вратарят Перин срещу резервата Алваро Мората. Португалецът има вече 79 гола с екипа на италианския шампион във всички турнири и 10 попадения в първенството този сезон, изравнявайки на върха в голмайсторската листа контузения Златан Ибрахимович от Милан.

След успеха си Ювентус е четвърти с 23 точки и по-лоша голова разлика от третия Наполи, като и двата тима изостават на точа от втория Интер и на три зад лидера Милан. Дженоа е предпоследен с 6 точки.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"