Милан и Ювентус завършиха 1:1 в първата среща помежду им от 1/2-финалите в турнира за Купата на Италия. Анте Ребич (61) реализира за домакините на „Джузепе Меаца“, а в добавеното време Кристиано Роналдо (90+1-дузпа) изравни. Този гол на чужд терен дава леко предимство на „бианконерите“ преди реванша в Торино.

Домакините започнаха по-активно и обстрелваха вратата на Джанлуиджи Буфон отдалеч, но Кесие, Анте Ребич и Златан Ибрахимович не намериха целта. Буфон спаси в 23-ата минута и удар на Калабрия от границата на наказателното поле, а пет минути по-късно се намеси решително при пореден шут на Ребич.

След половин час игра Ибрахимович удари с ръка в главата Матайс де Лихт при борба за висока топка и получи жълт картон. Така шведът автоматично отпада от сметките на треньора Стефано Пиоли за реванша заради натрупани на картони.

Ювентус стигна до първото си опасно положение в 36-ата минута, когато обаче вратарят Джанлуиджи Донарума отрази удара на Хуан Куадрадо.

Winbet - победата е емоция! (18+)

И през втората част „росонерите“ бяха по-настойчиви, а Кристиано Роналдо и компания рядко застрашаваха вратата на Донарума. Колегата му Буфон имаше далеч повече работа и демонстрира класа при удари на Ребич, Тео Ернандес и Ибрахимович.

В 61-ата минута домакините най-накрая поведоха. Чалханоглу центрира за Ребич в наказателното поле и хърватинът се разписа отблизо за 1:0. Четири минути след това гостите поискаха дузпа, след като Куадрадо бе ударен с ръка в главата в наказателното поле. Ситуацията бе прегледана от ВАР и съдията реши да не посочва бялата точка.

Милан остана в намален състав, след като в 72-ата минута Тео Ернандес фаулира Пауло Дибала и получи втори жълт и червен картон. „Старата госпожа“ се опита да се възползва от числения превес на терена и натисна в заключителните минути. Де Лихт и Дибала направиха пропуски, а в 88-ата минута Роналдо пробва задна ножица и топката срещна ръката на Калабрия, който бе с гръб. Съдията обаче посочи този път бялата точка след нова намеса на ВАР. Така в първата минута от добавеното време Роналдо реализира отсъдената дузпа и оформи крайното 1:1.

Реваншът на „Алианц Стейдиъм“ в Торино е на 4 март от 21:45 часа българско време.