Сампдория, Фиорентина и Верона записаха домакински победи в срещите си от 26-ия кръг на италианската Серия „А”.

Самп надви у дома Удинезе с 2:1. Попаденията за „моряците” от Генуа реализираха Матиас Силвестре (35) и Данеил Сапата (83) след подавания съответно на Капрари и Алварес. В петата минута от добавеното време Силвестре си вкара и автогол, за да оформи крайния резултат. Така Сампдория събра 44 точки и остава на шеста позиция. Удинезе е 11-и с 33 точки.

Фиорентина победи гостуващия Киево с 1:0 след гол на Кристиано Бираги (6), възползвал се от пас на Астори. Така „виолетовите” от Флоренция събраха 35 точки и се изкачиха на десета позиция. „Летящите магаренца” от Верона са 14-и с 25 точки.

Верона пък победи на свой терен Торино с 2:1 и спря серия от три поражения в шампионата. Матиа Валоти (12, 77) вкара и двата гола за домакините от града на Ромео и Жулиета, а Мбайе Нианг (49) се разписа между тях за „биковете” след пас на Яго Фалке. След победата си Верона остава на предпоследната 19-а позиция с 19 точки и е само на 2 точки от спасителното 17-о място, на което е Кротоне. Торино заема девета позиция с 36 точки.

По-рано през деня Кротоне загуби у дома от СПАЛ с 2:3. След победата си СПАЛ остана 18-и с 20 точки, но вече е само на една зад съперника си.  

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"