Специя срази у дома Милан с 2:0 в мач от 22-ия кръг на италианската Серия "А" и още утре "росонерите" може да отстъпят върха на градския съперник Интер, който приема Лацио. Капитанът Джулио Маджоре (56) и Симоне Бастони (67) вкараха головете за домакините, на чиято резервна скамейка бе българският нападател Андрей Гълъбинов.

Златан Ибрахимович преследваше два рекорда при гол за "росонерите", но така или иначе не успя да се разпише. 39-годишният нападател има 14 шампионатни гола досега през сезона и при следващ ще подобри рекорда на Силвио Пиола от сезон 1951/52 за най-възрастния играч с поне 15 попадения в един сезон на италианския елит. Шведът можеше да стане първият футболист през XXI век, който вкарва на 80 различни съперника в топ 5 на европейските първенства. На предишните 79 противника той е вкарвал с екипите на Ювентус, Интер, Барселона, Милан, ПСЖ и Манчестър Юнайтед. Специя беше 99-ият тим, срещу който Ибрахимович се изправи в първенствата на Италия, Испания, Франция и Англия.

Домакините бяха по-агресивни през първата части по-настоятелно търсеха гола, но не застрашиха сериозно Джанлуиджи Донарума, който отрази удари на Джеси, Сапонара и Маджоре. Неточно удари от гостите отправиха Тео Ернандес и Романьоли.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

След почивката в 54-ата минута трима играчи на домакините се пробваха, но така и не пратиха топката в противниковата мрежа. Две минути по-късно обаче Маджоре, който беше оставен непокрит и насочи топката в опразнената врата. В 65-ата Далот извърши нарушение срещу Сапонара на границата на наказателното поле, а при изпълнението на прекия свободен удар Естевес подаде на близкостоящия Бастони, който със страхотен шут удвои преднината на своя тим.

В 79-ата Ибрахимович претендираше за дузпа, която така и не беше отсъдена, а до края на мача "росонерите" така и не съумяха да отвърнат на удара. В края пропуски направиха резервата Марио Манджукич за гостите и Акампора, който в добавеното време отправи далечен удар и топката се удари в гредата.

След провала си Милан остава лидер с 49 точки и само 2 повече от Интер, който е с мач по-малко и утре приема Лацио. Специя се изкачи на 14-а позиция с 24 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"