Верона победи Специя с 3:1 на неутрален терен в Реджо Емилия и оцеля в италианската Серия "А", изпращайки съперника във второто ниво на италианския футбол. Двубоят се състоя заради новите правила в Италия, които предвиждаха такъв двубой при равен брой точки. Съдията Даниеле Орсато няколко пъти спира мача, тъй като по терена бяха хвърляни факли от страна на феновете на двата отбора.

Още в 5-ата минута Верона поведе в резултата. Давиде Фараони стреля от дистанция, топката рикошира, но това бе достатъчно, за да влезе в мрежата на Дронговски. Десет минути по-късно Специя изравни. Итън Ампаду стреля мощно, топката се удари в гредата и падна зад голлиинята за 1:1.

До почивката Верона вкара още два гола. Първо в 26-ата минута Милан Джурич подаде към Сирил Нгонге, който преодоля съперника си на границата на наказателното поле и изпрати топката в долния ляв ъгъл, а в 38-ата минута Сирил Нгонге отбеляза и третия гол в мрежата на Специя.

Така се стигна до 68-ата минута, когато бе и най-важния момент в двубоя. Давиде Фараоне игра с ръка, за да предотврати влизането на топката в мрежата и бе изгонен, а реферът отсъди и дузпа за Специя, но Мбала Нзола пропусна.

До края на мача Специя натисна, а вратарят Монтипо отрази всички удари за оцеляването на Верона в елита.