Специя и Емполи завършиха 1:1 на „Алберто Пико“ в мач от 18-ия кръг на италианската Серия "А". Цял мач на пейката на домакините остана българският национал Петко Христов.

И двете попадения в срещата бяха автоголове. В 50-ата минута Аркадиуш Реца отправи остър пас в наказателното поле, а Рикардо Маркица имаше нещастието да си отбележи автогол в опита си да пресече подаването. Така „орлетата“ поведоха в резултата. Натискът на гостите обаче даде резултат в 71-ата минута, когато Шимон Журковски опита пас към резервата Патрик Кутроне, но топката се отклони в крака на Димитриос Николау и влезе в мрежата на „бианконерите“ за 1:1.

В 75-ата минута Келвин Амиан блокира изстрел на Андреа Пинамонти в наказателното поле и първи съдията даде дузпа за гостите заради игра с ръка, но след дълго преразглеждане с ВАР отмени решението си.

Ремито прекрати серията на тосканците от три поредни победи във всички турнири, а след него те са 17-и с 13 точки. Емполи остана на 9-ата позиция в класирането с актив от 27 точки.