ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Българският талант от школата на Интер Никола Илиев е идеален за партньор в първия тим на нападателя Лаутаро Мартинес, който стана световен шампион с Аржентина в Катар, твърди италианското издание footballnews24.it.

18-годишният българин е определян като нападателят на бъдещето, който накарал ръководството на клуба да се влюби в него.

Върховият момент в кариерата на младия футболист засега е 26 октомври 2022 година, когато вкара 4 гола в Младежката Шампионска лига срещу Виктория (Пилзен) при успех на примаверата на „нерадзурите“ с 4:2, с който те се класираха за фазата на елиминациите. Тези четири попадения в един мач са и рекорд в надпреварата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Първият гол бе като на чист нападател. Той се втурна към ничия топка в наказателното поле като орел към плячката си и вкара. След това показа хладнокръвието си, след като преодоля чешкия вратар след научнофантастично движени очи в очи. Третият е удар с глава, който показа позиционирането му в наказателното поле, а последният – индивидуална акция, която завърши с удар с десния крак след 20-метров пробег“, пише изданието за българина, който блести за младежката формация на италианския гранд и редовно бележи или подава за голове.

Преди две години Интер купи Никола Илиев от Ботев (Пловдив) за 500 000 евро, като се пребори с конкуренцията на Ювентус, а след това българинът стана герой за "нерадзурите", след като им донесе титлата до 19 години с гол срещу Рома в 97-ата минута на финалния двубой.

„Дрибъл, добра скорост и точен удар са основните му характеристики. Никола Илиев е кандидат за бъдещ идол на феновете на Интер“, пише още изданието, според което неубедителното представяне на Ромелу Лукаку може да даде възможност за изява на българския талант.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК