Парма загуби втори мач с 3:4 само в рамките на три кръга, като този път отстъпи на последния Кротоне и записа четвърто поредно поражение за първенство. Само преди кръг "дуковете" отстъпиха със същия резултат на Каляри като гости. Загубата днес почти сигурно означава, че Парма също ще изпадне в Серия "Б", тъй като е на 11 точки от зоната за спасение.

Гостите поведоха с гол на Лисандро Магаян (14) с глава след центриране от корнер. Парма изравни чрез Ернани (29), който също с глава изпрати топката в мрежата за 1:1.

Малко преди почивката гостите отново стигнаха до гол чрез Сими Нванкво (42), който получи добър пас в наказателното поле и промуши топката зад гърба на вратаря за 1:2. В даденото от рефера продължение на първата част Кротоне вкара и трети гол след удар на Адам Унас (45+1).

Жервиньо (49) намали за 2:3, а Валентин Михайла (54) изравни с добавка на отбита топка. В 69-ата минута гостите получиха дузпа, а Сими Нванкво реализира за 3:4.

Малко преди последния съдийски сигнал Андреас Корнелиус стреля с глава, но топката премина над вратата на гостите и резултатът остана непроменен.

След успеха си Кротоне остана последен с 18 точки, а Парма е на позицията пред него с 20 пункта.

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В СЕРИЯ "А"