Действия на млад мъж са довели до масовата паника в Торино по време на финала на Шампионската лига между Ювентус и Реал (Мадрид). Италианският тим загуби с 1:4, но поражението на „бианконерите“ остана на заден план в града заради множеството жертви след психозата, при която пострадаха около 1400 души, част от тях са в тежко състояние.

„Един млад мъж запали факла и каза, че е бомба. Тогава започна паниката. Аз изведнъж се оказах на земята“, разкри свидетел на инцидента пред „Rainews24“.

Внасянето на всякакви бомбички, факли, пиратки и други подобни фенски атрибути са били забранени за внасяне на площад „Сан Карло“, където близо 30 000 души се бяха събрали да гледат финала на Шампионската лига.

Повечето рани са нанесени от стъклата на счупените на площада бутилки, а хората са пострадали, когато са били съборени и стъпкани от тълпата. „Паднах на земята и след това поне 50 души минаха върху мен. Не знам как успях да се измъкна“, разказа една жена пред „Ла Стампа“.

„На влизане в зоната ми конфискуваха бутилката с вода, но на площада свободно се продаваше бира. Имаше еднолитрови бутилки. В края на площад „Сан Карло“ имаше килим от счупени стъкла. Видях хора да падат и да се порязват. Кръвта им беше навсякъде. На крака на едно момиче видях дълбока рана. Аз също паднах и стотици ме тъпкаха“, допълни друга очевидка на случилото се.

Неприятният инцидент се е случил около 22:15 часа местно време в събота вечерта. По това време Ювентус вече изоставаше с 1:3 от Реал (Мадрид).