Лацио победи Фиорентина с 3:0 в мач от 24-ия кръг на Серия "А", първи за "виолетовите" без продадения в Ювентус Душан Влахович.

Фиорентина създаде първата по-сериозна опасност в срещата в 20-ата минута. Артур Кабрал надскочи всички след центриране и стреля с глава, но Томас Стракоша успя да спаси.

​Десет минути преди края на първата част Чиро Имобиле можеше да изведе Лацио напред в резултата, но не успя да преодолее вратаря на домакините. Само 60 секунди по-късно Педро стреля от близко разстояние, но Пиетро Терасиано отново се намеси и спаси.

В 52-ата минута Лацио най-накрая поведе. Матиа Закани намери отлично Сергей Милинкович-Савич, който с мощен удар в долния ляв ъгъл матира Терасиано. Двадесет минути преди края на редовното време столичани вкараха втори гол. Чиро Имобиле направи страхотен самостоятелен пробив и с удар от близко разстояние реализра за 2:0.

Малко преди края на редовното време Кристиано Бираги от Фиорентина опита да изчисти една топка в опасна близост до вратата, но я прати в собствената си мрежа (2:1). 

Домакините завършиха срещата с човек по-малко, след като Лукас Торейра бе изгонен за втори жълт картон в 85-ата минута.

След успеха си Лацио събра 39 точки и заема шесто място във временното класиране. Фиорентина е на осмо място с 36.